Benvinguts!

Apapatxar és un projecte que va sorgir de les nostres ganes de compartir els gustos i inquietuds sobre salut. Tenim perspectives diferents, però alhora similars que ens han fet discutir (amb el bon sentit de la paraula) moltes estones, sobretot quan encarem el tema de la nutrició. Al llarg dels post’s s’aniran veient les convergències i les divergències que tenim.

Gràcies a la fisioteràpia ens vam conèixer, i volem aprofitar aquesta circumstància per donar una perspectiva de diferents àmbits de la nostra professió. A més, mostrar també  els seus beneficis i la relació que aquesta té amb altres disciplines, entenent a la persona com un tot.

Ens agradaria tractar temes de:

  • Neurologia: donar a conèixer la neurorehabilitació per a ajudar a pacients, familiars i cuidadors, explicar els avenços neurocientífics que van sorgint i difondre el paper del dolor.
  • Sòl pelvià: connectar amb la pelvis i la musculatura de la zona i comprendre les dolències que pot generar.
  • Activitat física: entendre la importància del moviment i les bones postures dins de les tasques diàries.
  • Nutrició: encara que no sigui la nostra especialitat, sabem la importància que té aquesta i el que pot complementar la recuperació.

“Apapatxar” és una versió de la paraula original “apapachoa”, que en nàhuatl significa “acariciar amb l’ànima”. Aquestes paraules ens han guiat per entendre què us volem transmetre:

CONNECTAR AMB EL COS PER A QUÈ SIGUEM CONSCIENTS DE LA IMPORTÀNCIA DE CUIDAR-LO.

Voldríem que aquesta pàgina fos un espai de reflexió i d’intercanvi d’opinions per a enriquir-nos conjuntament. Així que us convidem a deixar allaus de comentaris per a crear una platja d’opinions.

2

Marta i Anna