3 Nadals

Com ja és tradició a Apapatxar, us presentem el nostre menú nadalenc. Preparant-lo ens vàrem adonar que ja fa 3 anys que vam engegar aquest projecte i ens feia il·lusió fer-vos-en partíceps.

Mirant les entrades hem pogut veure que el blog ha evolucionat amb nosaltres, amb els nostres canvis professionals i personals. És bonic veure com una idea que va sorgir des de la il·lusió personal i íntima ha anat agafant un caire professional i pedagògic. Al final s’ha convertit en una manera de resoldre’ns preguntes, de compartir coneixements que creiem que poden ajudar gent curiosa.

[…] “Les estrelles són fars a l’horitzó
jo sempre les he vist en els teus ulls
duus a dins inquieta i viva
la crida dels esculls
d’una terra llunyana
somnis enllà.” […]

Tanca els ulls – Txarango

Dit això, aquest és el nostre menú.

PRIMER PLAT: Moniatos plens de bolets amb all i julivert (mireiagimeno)

Ingredientsbig.jpg

  • 2 moniatos grans
  • Bolets: camagrocs, xampinyons, etc
  • 3 dents d’all picats
  • Julivert picat
  • Oli d’oliva i sal

Procediment

  1. Encendre el forn a 170º.
  2. Netejar els moniatos i fer-los un tall longitudinal per la meitat (en vertical) i afegir una mica de sal. Posar-los en una safata de forn amb paper vegetal i coure’ls durant 45 minuts aproximadament a 170º.
  3. En una paella posar una mica d’oli d’oliva i afegir-hi els alls picats uns segons. Després s’afegiran els bolets amb una mica de sal i julivert. Saltejar durant 5-7 minuts.
  4. Servir els moniatos amb els bolets en el tall que s’ha fet al principi.

SEGON PLAT: Pop guisat amb ceba (Hoy comemos juntos)

Ingredients:pop amb ceba.jpg

  • 4 cebes
  • 1 pop
  • llorer
  • sal i pebre
  • oli
  • all i julivert (guarnició)

Procediment:

  1. Tallar la ceba en juliana.
  2. Tallar el pop pota per pota (l’haurem escaldat prèviament).
  3. Posar-ho tot en una olla amb oli, llorer i pebre a foc amb tapa durant 10 minuts. Quan hagi passat aquest temps, el pop i la ceba ja hauran deixat anar l’aigua i ja ho podrem destapar perquè es pugui evaporar.
  4. Deixar-ho a foc lent i anar girant el pop cada 10 minuts (amb una llengua pastissera per no trencar la pell del pop) fins que veiem que sigui tendre.
  5. Mentrestant, picar all i julivert al morter per fer la guarnició.

POSTRE: Delícies de coco amb mermelada de gerds i chia (Nevera verde)

delicias coco.jpg

Ingredients (de 10 a 12 galetes):

  • 1 tassa i mitja de coco en pols sense sucre
  • 1 tassa de farina d’ametlles (o de civada)
  • 1/2 tassa de xarop d’atzavara (o mel)
  • 1/4 tassa de mantega de coco
  • 1 cullerada d’extracte de vainilla
  • Sal fina

Ingredients per la melmelada:

  • 3 tasses de gerds o fruites del bosc (o de la fruita que usem com a base; poden ser congelades).
  • 1/4 tassa de xarop d’atzavara (o mel)
  • 2 cullerades de llavors de chia
  • 1 cullerada d’extracte de vainilla

Procediment per la melmelada:

  1. En una olla mitjana, afegir els gerds i el xarop d’atzavara. Cobrir amb aigua i posar-ho a bullir a foc lent.
  2. Després d’aproximadament 10 minuts, afegeixi les llavors de chia. *Si la fruita que s’utilitza és més dura, segurament s’haurà d’augmentar el temps de cocció.
  3. Continuar cuinant durant uns 10 minuts més, o fins que veiem que es torna espès.
  4. Retirar del foc i afegir-hi la vainilla.
  5. Deixar refredar a la nevera perquè es torni encara més espessa.

Procediment per la galeta:

  1. En una bol gran, combinar el coco, la farina d’ametlles i la sal.
  2. Fer desfer la mantega de coco a foc lent.
  3. Pre-escalfar el forn a 140º i posar paper de forn en una safata.
  4. Afegir-hi el xarop d’atzavara, la mantega (ja desfeta) i la vainilla. Remenar bé fins que es combini tot. Obtindrem una massa humida y enganxosa, pero és normal.
  5. Sobre la safata o el mateix paper de forn, ajuntem dues cullerades amb les mans i les deixem caure a la safata, Amb el dit mullat, pressionem al mig i hi deixem un lloc, on a posteriori afegirem la mermelada.
  6. Posar al forn a 130-140º durant 15-20 minuts, donar la volta a la safata i deixar al forn uns altres 15-20 minuts (dependrà del forn). La base de les galetes ha de quedar daurada.
  7. Una vegada les haurem cuit, estaran molt toves, així que les haurem de deixar refredar una mica per poder-les manipular.

 

MOLT BONES FESTES! Ens despedim fins l’any que ve. villancicos-alegrevoy-g.jpg

Anna i Marta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s